Olen aina ollut enemmän tai vähemmän läski. Ruokahalu on aina ollut hyvä, herkutkin ovat maistuneet, mutta olen myös liikkunut hyötyliikunnan muodossa kävellen ja pyöräillen. Laihdutin ensimmäisen kerran joskus teininä noin 8 kiloa. Sitten lihoin ja laihdutin taas. Paino on jojoillut sen mukaan miten olen viitsinyt tarkkailla syömisiäni ja harrastanut liikuntaa. Kun viimeksi lopetin kuntoliikunnan joskus 22-23-vuotiaana ja aloin seurustelemaan lihoin 20 kiloa. 1,5 vuotta sitten, syksyllä 2012 taas kyllästyin omaan olemukseeni (olin taas sinkku) ja aloin koirankusetuslenkillä ottaa taas juoksuaskelia. Paino on tippunut siitä noin 15 kg. Aloin nauttia juoksusta, koska jaksoin juosta aina vain pidempiä matkoja, oli hyvä mieli ja herkkujakaan ei tehnyt enää niin kovasti mieli. Keväällä 2013 aloin taas seurustelemaan, mutta lenkkeily jatkuu edelleen. Karvakorvan lisäksi saan juoksuttaa nykyään tuota 182 senttistä karvanaamaa!

20131007_091756-normal.jpg

Viime syksynä motivaatio lenkkeilyyn oli hukassa. Olin harrastanut hölkkäilyä vuoden, olin laihtunut, kesällä juostiin paljon kun oli lämmintä, mutta nyt syksyn pimeys tympäsi. Oli vaikea saada itseään liikkeelle. Lopetin koulunkin, joka ei ollutkaan minua varten. Halusin juosta, mutta lähteminen oli vaikeaa. Sitten sain jostain idean: tarvitsen ohjelman jota noudattaa! Löysin netistä erilaisia harjoitusohjelmia: 5 km:n juoksuohjelma (ääh, me juostaan kympin lenkkejä, eli liian lyhyt), 10 km:n ohjelma (me osataan jo juosta 10 km), puolimaraton-ohjelma (hmm, alkaa kuulostaa paremmalta), maraton-ohjelma jonkin verran juoksua harrastaneelle (bingo!). Motivaatio oli löydetty! Aloin treenaamaan maratonille!

IMG_20130921_201652-normal.jpg

Ohjelma, jota noudatan kestää 26 viikkoa, eli puoli vuotta. Aloitin sen ennen joulua, joten kesällä pitäisi olla valmista maratonille. Aikaa en juokse, mun tavoite on päästää maaliin alle 6:ssa tunnissa. Ohjelmassa on neljä lenkkiä viikossa. Ohjelmassa ei  juosta kilometrejä, vaan siinä tarkkaillaan tempoa, aikaa ja sykealueita. Tosin ensi viikon lopussa pitäisi pystyä juoksemaan tunnissa 10 km. Luulen että se onnistuu, kunhan koira jätetään kotiin. Kilometrejä viikossa kertyy noin 30.

20131010_144833-normal.jpg

Minun tapauksessa juokseminen kulkisi todennäköisesti paremmin, jos saisin painoa pudotettua. Ylipainoa on noin 10 kg, jos siis pyrkisin BMI:iin alle 25. Nythän se on jotain 29. Meidän herkuton tammikuu ei oikein ottanut tuulta alleen kun herkkulakko kesti vain 6 päivää.. Totesin vain, että mitä enemmän yrittää totaalikieltäytyä jostain, sitä enemmän sitä tekee mieli. Joten lakko päättyi, ja olemme sitten nauttineet leipomuksia ja namia silloin kun siltä tuntuu. Pyrimme kuitenkin siihen että herkkuja viikonloppuna, viikolla terveellistä ruokaa. Kunhan juoksu kulkee niin kaikki hyvin! Sitä paitsi nyt on ollut niin ihanan aurinkoisia päiviä, että tulee ulkoiltua kävellen  jäällä maratontreenien lisäksi, eli kyllä me kulutetaankin niitä kaloreita!

Laihduttaminen on asia, josta voisin jaaritella loputtomasti. Yritän kuitenkin pitää tän tekstin aisoissa ja tehdä sellaista blogia, jota voisin itsekin lukea. Eli paljon kuvia ja sopivasti tekstiä.