Eräänä päivänä kun herkkuhammastani kolotti, muistin tämän herkun lapsuudesta. Joskus äiti teki meille penskoille suklaakiisseliä välipalaksi ja sitä olikin iso kulhollinen jääkaapissa odottamassa meitä koulun jälkeen. Eipä siinä hyvin kauaa mennyt kun saavillinen kiisseliä oli kadonnut neljän kakaran kitusiin. Päätin tehdä tätä taas ja kokeilla, vieläkö se vetää vertoja kaupan vanukkaille. Hyvältähän se maistui! Litran vanukas meni meillä kahdella parissa päivässä, ja päätin tehdä sitä uudestaan ja kirjoittaa siitä tänne. Täältä pesee!

DSC_0030-normal.jpg

Ainekset:

- 1 litra kevytmaitoa

- 4 rkl maissitärkkelystä (Maizena tms.)

- 2 rkl sokeria, (vähän vaniljasokeria)

- 6 rkl kaakaojauhetta (juoma- tai leivontajauhetta, itse käytin molempia 3 rkl)

DSC_0018-normal.jpg

Näin se tehdään:

Sekoita kattilassa kylmään maitoon maissitärkkelys, kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita vispilällä ja siirrä kuumalle levylle. Sekoita koko ajan vimmatusti, n. 5 minuutissa seos alkaa jähmettyä ja kiehua. Maista välillä ja lisää sokeria jos haluat. Sammuta levy ja anna vähän kuplia, sekoita. Vanukas on valmis! Vähemmällä maissijauheella saat löysempää ja kiisselimäistä, itse tykkään lohkeavasta vanukasmaisesta koostumuksesta. Kaada vanukas kulhoon, pieniin kippoihin tai jätä kattilaan. Jäähdytä. (Maistuu kyllä lämpimänäkin..krhm..)

Samalla ohjeella ilman kaakaojauhetta tästä saa myös vaniljakiisseliä/-vanukasta. Tai no, oikea nimi taitaa olla maitokiisseli, mutta anyway. Toisaalta jos maidon tilalla käyttäisi kermaa ja laittaisi oikeaa vaniljaa, niin......no, en halua edes ajatella miten hyvää se olisi! (Tai joutuu vielä kokeilemaan..)

Jos haluaa oikein ökyillä niin tämän suklaavanukkaan päälle voi vielä pursottaa kermavaahtoa, tai lisätä vaniljakiisseliä, tai mitä vain keksii. Maistuu kyllä ihan sellaisenaankin. Kokeile ihmeessä! :)

DSC_0019-normal.jpg

DSC_0023-normal.jpg

DSC_0031-normal.jpg

DSC_0036-normal.jpg

DSC_0039-normal.jpg


NAMSKIS!