Viikonloppu meni laiskotellen, eikä sunnuntain lenkillekään tullut lähdettyä. Tänään aamulla oli siis pakko juosta sunnuntain lenkki. Juoksin 70 minuuttia rauhalliseen tahtiin. Otin koiran mukaan, joten ensin vähän kävelyä ja haistelua, sitten tunti ja 10 minuttia juoksua pysähtymättä, ja loppuun vielä koira sai haistella ja tutkia omaan tahtiin. Aikaa meni yhteensä 1 h 36 min. Eli ihan hyvä lenkki tuli tehtyä! Matkaa taittui 11,4 km, josta hölkkää 9,4 km. Kun tulin kotiin, oli jo karmee nälkä..

Screenshot_2014-02-03-13-17-36-normal.jp


Mietin, että mitä hittoa teen lounaaksi kun maha huutaa ja jääkaappi on viikonlopun jäljiltä tyhjä. No mutta! Vanhaan kunnon avokadopastaan on aineksia! Viikonlopun muhineet avokadot olivat täydellisen kypsiä ja mehukkaita, ja jääkaapin perällä pian homehtuva juustoraastekin piti käyttää. Tämä on siis muunnelmani Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-kirjan reseptistä. Olen tehnyt tätä aina silloin tällöin vaihtelevilla aineksilla. Fetajuusto ja oliivit sopivat tähän hyvin, juustokin voisi mieluummin olla jotain pastajuustoa. Tuo arkiraaste sopii ehkä paremmin lämpimiin voileipiin tai lasagnen päälle, mutta menihän tuo avokadopastassakin, kun ei muutakaan juustoa ollut käytettävissä.

Tähän versioon käytin näitä aineita:

- vanhaa kaapin perältä löytynyttä halppisspagettia

- 1 avokado

- 1 valkosipulin kynsi

- sitruunan mehua

- suolaa, pippuria

- oliiviöljyä

- juustoraastetta

20140203_120547-normal.jpg


Näin tein sen:

Ensin spagetit kiehumaan suolaveteen. Suolaa reippaasti. Keitinveden täytyy maistua suolalta. (Näin opin eräästä kokkiohjelmasta, ja tottahan se, näin pastasta tulee parempaa!)

20140203_115825-normal.jpg

Mörssää avokado haarukalla. Ite tykkään sattumista, joten en muussannut kaikkea, vaan jätin palojakin. Lisää suolaa, pippuria, pieneksi silputtu valkosipulin kynsi ja sitruunan mehua. Sitten liraus oliiviöljyä.

20140203_120150-normal.jpg

Valuta spagetti siivilässä. Sekoita kattilassa pasta ja avokadomössö. Lisää juustoraastetta, sekoita ja NAUTI!

Tää on aina tosi hyvää ja nopea tehdä, maistuu varsinkin pitkän juoksulenkin jälkeen! Maku ei pettänyt tälläkään kertaa, kehon hiilarivarastot sai täydennystä ja hikoilun jälkeen suolakaan ei ole pahasta. Se vaara tässä ruoassa on, että sitä tulee syötyä ihan liikaa. Söin kaksi lautasellista.. siinäpä muotojeni salaisuus! Niiskuneidin sanoin: En ole lihava, olen vain täyteläinen!

20140203_121120-normal.jpg

20140203_121135-normal.jpg

Hyvää viikkoa kaikille täyteläisille! :)